Medlemsinformation

Klubbhuset

Medlem har tillgång till anläggningen varje dag mellan kl 07.00 och 22.00 – övrig tid är det låst och larmat. Det är mycket viktigt att vara ute ur lokalerna innan 22.00 då låset slår till strax innan larmet går! Medlem är välkommen att använda gymnastiksal och gym, dock har aktiva ungdoms- och tävlingskanotister företräde om det blir alltför trångt – vi ber er respektera deras träning.

Kom ihåg att alltid se till att bastun är avstängd samt att allt är släckt och låst om du är sist att lämna lokalen.

Informationskanaler

Information till alla medlemmar skickas med e-post. Anslag kan även göras i entrén till klubbhuset. På Malmö Kanotklubbs facebooksida för medlemmar läggs gemensam information ut. Sektionerna och olika intressegrupper har egna facebooksidor, kontakta din sektionsledare för mer information.

I klubbens kalender annonseras sektionernas och MKK:s gemensamma aktiviteter samt uthyrningar. Kalendern är endast till för klubbens medlemmar, lösenord tillhandahålls i medlemsutskick via e-post.

Kalendern visas även på infoskärmen i entrén till klubben.

Kalendern kan öppnas din smartphone med appen TeamUp. Första gången lägger du in denna kalender: https://teamup.com/ksdo3rkeg314on2qqk och loggar in med lösenordet du fått via e-post.

Använda klubbens kanoter och övrig utrustning i förråden

För att använda klubbens kanoter krävs genomgången Introduktionskurs Kajak eller Drakbåt alt. Kanotskola. Se mer under ordningsregler.
 

Förråd 2 och 3 innehåller klubbkajaker. Där får man efter genomgången Introduktionskurs Kajak låna alla kajaker, paddlar, kapell och flytvästar. De andra förråden innehåller privata, ungdoms- och tävlingskajaker. Tillgången på klubbkajaker är tyvärr begränsad. Under våra introkurser och organiserade turer och aktiviteter är kajakerna i första hand reserverade för detta. Organiserade aktiviteter annonseras i klubbkalendern – vid osäkerhet fråga någon av klubbens funktionärer.

För lån av klubbutrustning i övriga förråd krävs ytterligare introduktion, information ges under introkurs/kanotskola.

För paddling med klubbkajak på sundet eller i hamnen krävs genomgången Havsintrokurs som ingår i priset för Introduktionskurs Kajak. Den som är under 18 år och använder klubbkajak får inte paddla ut i sundet eller i hamnen utan instruktör. Övriga som lånar klubbkajak och beger sig ut på sundet eller i hamnen skall följa Motion- & Långfärdssektionens ”Föreskrifter för säkerhet och klubbturer” som presenteras under Havsintrokursen och finns på sektionens hemsida.

Vid paddling med klubbens utrustning på sundet eller i hamnen är flytväst obligatorisk och sällskapet ska alltid bestå av minst två personer.

Var rädd om lånekajakerna, de skall hanteras försiktigt på land och i vattnet! Vi hjälps åt att reparera och underhålla kajaker, paddlar etc. Prata med sektionsansvarige eller materialförvaltare om det. 

Kom ihåg att alltid låsa kajakförråden efter dig och och hänga in nyckeln!

Kvittera ut tagg och nycklar

Som ny medlem kan du efter att ha betalt in medlemsavgiften kvittera ut en tagg som ger dig tillgång till klubbhuset. Utlämning av tagg och nycklar utförs Materialansvarig genom att kontakta oss via formuläret. För nya medlemmar ingår en kort genomgång av regler och rutiner på klubben. Taggavgiften är 100:- för tagg och 400 kr för nyckel (om du har kajakplats). Du måste kunna styrka medlemskapet, genom kvitto på inbetalningen. Taggavgiften återfås inte. Återaktiveringsavgift av tagg är 100:-

Taggar och nycklar är personliga och får ej lånas ut. Man får inte heller ta med sig icke-medlemmar till aktiviteter på klubben. Förlust av tagg eller nyckel skall anmälas snarast så vi har möjlighet att spärra dem.

Kanotplats

Som medlem i MKK har du möjlighet att ansöka om plats i våra förråd. Läs mer om vad som gäller på kanotplats.

Medlemskapet förpliktar

Malmö Kanotklubb är en ideell förening, som fungerar uteslutande genom medlemmarnas eget arbete. Från att hjälpa till att hålla rent och snyggt i lokalerna, underhålla kajaker och annan utrustning, undervisa nybörjare och planera/leda turer. Totalt krävs ca ett par dagars arbetsinsats av varje medlem i ett stimulerande lagarbete som samtidigt bidrar till sammanhållning och klubbkänsla – och inte minst till att klubbkassan får en välbehövlig vitamininjektion, så att vi kan fortsätta att erbjuda väldigt mycket för en rimlig medlemsavgift!

Vi använder tillfälliga cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Några cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.