Tävlingssektionen

Tävlingssektionen håller på med träning och tävlande på elitnivå, både i Sverige och internationellt.

 

Det här är vad vi kan erbjuda:


Tävling

Vi tävlar på alla distanser! Förutom traditionella racingtävlingar om 200-5000m har MKK framgångsrikt satsat på maratontävlingar. I dessa spännande arrangemang ingår både paddling och löpning med kanot! Dessutom tävlas det i motionslopp och långpaddlingar på de mest skiftande distanser och över flera dagar.


Träning och läger

Den mesta tiden lägger vi ändå på träning: På sommaren paddlar vi ofta två pass om dagen nästan varje dag. Dessutom blir det en hel del löpning. På vinterhalvåret blir det mycket löpning och gympa i kombination med styrketräning för de äldre. Vi har dessutom 2 stycken paddelmaskiner som komplement. Många tävlingskanotister paddlar året runt! På vår, sommar och höst brukar vi också sticka iväg på läger för att byta paddelvatten och miljö. Träningen leds av en huvudtränare tillsammans med instruktörer.


Kanoter

Till träning och tävling kan den unge tävlingskanotisten låna tävlingskajak och paddel av klubben. Det finns också ett antal besättningskajaker, K-2 och K-4, av hög klass som används enligt överenskommelse med tränare eller tävlingssektionsledare. För att vi ska kunna åka på tävlingar tar vi också hjälp av föräldrar som chaufförer och lagledare.


Hemsidan

MKK har sedan 1926 utmärkt sig i tävlingssammanhang. Under perioden 1972-95 har klubben erövrat bortemot 70 svenska mästerskapstecken. 1995 är klubbens mest framgångsrika år: bästa klubb i SM i Oxelösund med 25 medaljer: 6 guld, 10 silver och 9 brons, 2 guld och 1 silver i maraton-SM i Vaxholm och ungdomarna 3:a i Svenska Ungdomscupen.


Mer information om den löpande verksamheten finns på vår facebooksida.

 

Kontaktinformation: Anders Nilsson, anders[at]angsro14.se