Tävlingssektionen

Tävlingssektionen omfattar träning och tävlande på elitnivå, både i Sverige och internationellt.

Det här är vad vi kan erbjuda:

Tävling

Vi tävlar på alla distanser! Förutom traditionella racingtävlingar om 200-5000 m har MKK framgångsrikt satsat på maratontävlingar. I dessa spännande arrangemang ingår både paddling och löpning med kanot! Dessutom tävlas det i motionslopp och långpaddlingar på de mest skiftande distanser och över flera dagar.

Träning och läger

Den mesta tiden lägger vi ändå på träning: På sommaren paddlar vi ofta två pass om dagen nästan varje dag. Dessutom blir det en hel del löpning. På vinterhalvåret blir det mycket löpning och gympa i kombination med styrketräning för de äldre. Vi har dessutom 2 stycken paddelmaskiner som komplement. Många tävlingskanotister paddlar året runt! På vår, sommar och höst brukar vi också sticka iväg på läger för att byta paddelvatten och miljö. Träningen leds av en huvudtränare tillsammans med instruktörer.

Kanoter

Till träning och tävling kan den unge tävlingskanotisten låna tävlingskajak och paddel av klubben. Det finns också ett antal besättningskajaker, K-2 och K-4, av hög klass som används enligt överenskommelse med tränare eller tävlingssektionsledare. För att vi ska kunna åka på tävlingar tar vi också hjälp av föräldrar som chaufförer och lagledare.

Mer information om den löpande verksamheten finns på vår facebooksida.

Kontaktinformation: Anders Nilsson, anders[at]angsro14.se

Vi använder tillfälliga cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Några cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.