Motion- & Långfärdssektionen

Motion- & Långfärdssektionen – Paddelglädje, Gemenskap, Frihet
 

Vi är en nyfiken sektion med lust att lära. 
Vi visar respekt – för varandra, havet och naturen 
Tillsammans, på vattnet – där njuter vi som bäst

Vi ska fokusera på det som är viktigast för oss, hitta till våra värdeord – Paddelglädje, Gemenskap och Frihet. Vi vill vara en bred sektion som följer med utvecklingen. Som är öppen för alla och där alla delar med sig, där vi vill lära oss av varandra. 

Motion- & Långfärdssektionen 1
Motion- & Långfärdssektionen 2
Motion- & Långfärdssektionen 3

 

Vill du paddla skärgårdstur och vakna i sovsäck på en solvarm klippa? Leka i vågor i Öresund? Surfa med surfskigänget? Glida fram på kanalen en tidig morgon när Malmö vaknar till liv? Alltihopa eller något däremellan? Då är vi sektionen för dig! 

Motion- och Långfärdssektionen omfattar paddling i havskajak, motionskajak, Surfski och SUP. Medlemmar på alla nivåer paddlar, från nybörjare till erfarna till tävlande elitmotionärer. Gruppaddlingar arrangeras i olika former, dels i kanalen och på sundet, dels som långfärdsturer/tävlingar främst i Skåne men även runtom i södra halvan av landet samt på danska sidan av sundet. 

Sektionen byggs av aktiva och engagerade medlemmar där alla kan bidra efter sina förutsättningar. Vi har flera arbetsgrupper som tillsammans organiserar våra aktiviteter både på land och på vattnet.   

 • Introperioden med flera kurser och gruppaddlingar för att introducera nya medlemmar till paddling och till MKK 
 • Turprogram med allt från lättare endagsturer till längre övernattningsturer med tält 
 • Gruppaddlingar på Öresund  
 • Teknikträning med påbyggnadskurser och workshops i havskajak i rollning, manövrering, vågpaddling, säkerhetsövningar med mera 
 • Teknikträning på kanalen där vi tar hjälp av vår duktiga tävlingssektion 
 • Gemensam surfskiträning 
 • Varvet på tid, ett kanalvarv tillsammans med tävlingssektionen med tidtagning där du kan följa din utveckling under säsongen 
 • Möjlighet att träna säkerhet, balans och roll i varmt bassängvatten på vintern 
 • Ledarledd inomhusträning med hela klubben under vinterhalvåret 
 • Föreläsningar och workshops inom paddling, träning och friluftsliv 
 • Sektionsmöte ungefär en gång i månaden 

Motion & Långfärd och hela MKK är mycket mer än bara paddling! Vi träffas på sektionsmöten, grillkvällar, klubbfester eller så bara hänger vi.  

För många medlemmar är klubben ett andra hem, kanske tas lunchen eller kvällsmaten med, kanske blir det en bastu eller bara att titta in en stund på väg hem från jobb – det finns alltid någon på klubben! 

Och du, är varmt välkommen! 

Motion- & Långfärdssektionen 4
Motion- & Långfärdssektionen 5
Vi använder tillfälliga cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Några cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.