Bildad 1926 är Sydsveriges största klubb med cirka 500 medlemmar och erbjuder flera olika aktiviteter som; ungdoms och elitverksamhet med inriktning mot träning och tävling, motion och långfärd med gemensamma träningspass, egen och instruktörledd paddling, ledarledda turer samt drakbåt och outriggerpaddling.

Innehållsförteckning

Sektionerna

Tävlingssektionen håller på med träning och tävlande på elitnivå, både i Sverige och internationellt.

Ungdomssektionen
tar hand om barn och ungdomar och ansvarar för kanotskolan.

Motion- och långfärd
för dig som vill uppleva naturen från en kajak, leva friluftsliv, lära dig behärska kajaken i vind och vågor eller
motionspaddla för att hålla konditionen uppe eller midjemåttet nere.

Drakbåtssektionen
sköter tränings- och tävlingsverksamheten med klubbens outrigger och drakbåtar.

Anläggningen

Klubbhuset rymmer omklädningsrum, duschar, bastu, gymnastikhall, styrketräningshall, klubbrum, kök, kansli m.m. Dessutom ingår två kanothallar med plats för ca 240 kajaker, ett antal kanadensare och en stor verkstad.

Kurser och uthyrning

Kanotskolan är till för ungdomar mellan 9-13 år som vill lära sig paddla, återkommer varje sommar precis efter skolavslutningen.

Introduktionskursen i kajakpaddling
 är en 4-timmars intensivkurs där du lär dig grundläggande paddelteknik samt får information om Malmö Kanotklubb. Kursen hålls lör och söndagar mellan april – juli varje år, den är öppen för alla vare sig du vill bli medlem eller bara prova på kanotsporten.

Kanadensaruthyrning
för ett par timmar eller en dag. En tur runt kanalerna tar dig genom eller förbi 6 parker, under 20 broar och runt Malmö gamla stadskärna.

Hemsidan

Vår hemsida har flera syften. Här finns dels uppgifter om Malmö Kanotklubb, en kort presentation av sektionerna; Ungdom, Tävling, Motion- och långfärd och Drakbåt, samt information om vår kurs och uthyrning verksamhet. Främst för utomstående och nyblivna medlemmar.

Här är också samlat information om de föreskrifter, regler och rutiner som gäller för medlemskapet. Hur man får tillgång till kanoter och anläggningen. Hemsidan fungerar som huvudsaklig informationskanal för styrelse och funktionärer till medlemmarna. Här publiceras nyheter som gäller hela klubben och inte i första hand är knutna till en specifik sektion.

Dessutom finns direktlänkar till Drakarnas & Långfärds blog, M24KC och Ungdoms facebook, som tar upp den löpande verksamheten. Där finns ytterligare information om tider och datum för träning, tävling, kurser, turer och andra aktiviteter, samt kontaktuppgifter till de ansvariga inom respektive område.

Vi använder tillfälliga cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Några cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.