Om Malmö Kanotklubb

Bildad 1926 är Sydsveriges största klubb med cirka 500 medlemmar och erbjuder flera olika aktiviteter som ungdoms- och elitverksamhet, gruppaddling och träning för flera discipliner (motionskajak, havskajak, surfski) från nybörjare till elitmotionär, turpaddling samt drakbåts- och outriggerpaddling.

Sektionerna

Tävlingssektionen omfattar träning och tävlande på elitnivå, både i Sverige och internationellt. Mer info.

Ungdomssektionen
 har verksamhet för barn och ungdomar och ansvarar för kanotskolan. Mer info.

Motion- och långfärd
 för paddlare på alla nivåer som vill paddla i havskajak, motionskajak, surfski och SUP. Mer info.

Drakbåtssektionen sköter tränings- och tävlingsverksamheten med klubbens outrigger och drakbåtar. Mer info.

Anläggningen

Klubbhuset rymmer omklädningsrum, duschar, bastu, gymnastikhall, styrketräningshall, klubbrum, kök, kansli m.m. Dessutom ingår två kanothallar med plats för ca 240 kajaker, ett antal kanadensare och en stor verkstad.

Kurser och uthyrning

Kanotskolan är till för ungdomar mellan 9-13 år som vill lära sig paddla kajak, återkommer varje sommar precis efter skolavslutningen. Mer info.

Introduktionskurs Kajak 
är en 4-timmars intensivkurs i kajak där du lär dig grundläggande paddelteknik och hantering av kajaken samt får information om Malmö Kanotklubb. Efter kursen kan du paddla med Motion- & Långfärdssektionen och du har tillgång till klubbkajakerna i våra förråd. Mer info.

Introduktionskurs Drakbåt är en 3-timmars intensivkurs där du lär dig grundläggande paddelteknik i drakbåtspaddling samt säker hantering med båtarna i och utanför vattnet. Efter kursen kan du paddla med Drakbåtssektionen. Mer info.

Kanadensaruthyrning för ett par timmar eller en dag. En tur runt kanalerna tar dig genom eller förbi 6 parker, under 20 broar och runt Malmö gamla stadskärna. Mer info.

Hemsidan

Vår hemsida har flera syften. Här finns dels uppgifter om Malmö Kanotklubb, en kort presentation av sektionerna; Ungdom, Tävling, Motion & Långfärd och Drakbåt, samt information om vår kurs- och uthyrningsverksamhet. Främst för allmänheten och nyblivna medlemmar.

Här är också samlat information om de föreskrifter, regler och rutiner som gäller för medlemskapet. Hur man får tillgång till kanoter och anläggningen. Hemsidan fungerar som huvudsaklig informationskanal för styrelse och funktionärer till medlemmarna. Se mer om informationskanaler under Medlemsinformation

Dessutom finns direktlänkar till Tävlingssektionens facebooksida, Motion & Långfärds hemsida för medlemmar samt klubbkalendern som tar upp den löpande verksamheten. Där finns ytterligare information om tider och datum för träning, tävling, kurser, turer och andra aktiviteter.

Vi använder tillfälliga cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Några cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.