Ungdomssektionen

Malmö Kanotklubb har en bred verksamhet för ungdomar som vill satsa på kanotsport.

 

Det här är vad vi kan erbjuda:

Kanotskola

Varje år i början av sommarlovet håller Malmö Kanotklubb en kanotskola, antingen som helgkurs eller ett antal dagar i veckan. Den vänder sig till ungdomar i åldern 9-13 år som vill lära sig paddla. Mer aktuell information finns under Kanotskola.


Träning och läger

Under sommarhalvåret tränar vi vanligtvis 2-3 gånger i veckan, oftast paddling i Malmö kanal. Sen under den mörka delen av året går vi över till inomhusträning i vår gymnastiksal. Dessutom anordnas ett antal träningsläger, dels i bördan av säsongen för att komma igång ordentligt, dels inför stora tävlingar.


Tävling

Efter genomgången kanotskola, ungdomsgrupp och småtävlingar i kanalen kan ungdomar prova på enklare tävlingar i Skåne. Därefter finns möjlighet att delta i ungdomstävlingar runt om i Sverige. För våra duktigare juniorer och seniorer finns en rad regattor på skilda håll i landet.

 

SUC Svenska ungdomscupen Här kommer ungdomar att delta som har varit med och paddlat ett tag och som känner sig mogna för lite tuffare motstånd. Det gäller att delta i så många som möjligt eftersom man samlar på sig poäng för varje fullföljd tävling fram till finalen.

 

Skåneligan Är till för alla miniorer och yngre ungdom som vill och kan vara med. Den här tävlingen är till för att alla nya yngre kanotister ska få känna på hur det känns att delta i en tävling. För att kvalificera sig till final, så skall man ha deltagit i minst 2 deltävlingar.


Kanoter

Till träning och tävling kan den unge tävlingskanotisten låna tävlingskajak och paddel av klubben. Det finns också ett antal besättningskajaker, K-2 och K-4, av hög klass som används enligt överenskommelse med tränare eller tävlingssektionsledare. För att vi ska kunna åka på tävlingar tar vi också hjälp av föräldrar som chaufförer och lagledare.


Mer information om den löpande verksamheten finns på vår facebook-sida.

 

Kontaktinformation: Anton Petersson, mail: anton.peterssonmkk[at]gmail.com