Ungdomssektion

Kanotskola

Malmö Kanotklubbs kanotskola är en välbesökt aktivitet under Kul i Malmö. Hos oss får du lära dig att paddla kajak under en veckas grundkurs i fin miljö med utbildade ledare.
Kanotskolan vänder sig framförallt till ungdomar som är i åldern 9-13 år. År 2023 kommer kanotskolan äga rum v.29 samt v.30 förmiddag (9-12) eller eftermiddag (13-16).

Fortsättningsgruppen

För de ungdomar som väljer att fortsätta paddla efter kanotskolan erbjuder Malmö Kanotklubb en fortsättningsgrupp som tränar två dagar i veckan. Fortsättningsgruppen paddlar så länge vädret tillåter och när

höst och vintermånaderna kommer flyttas träningen in inomhus i vår fina gymnastiksal eller utomhusaktiviteter på land. Vi arrangerar också sociala aktiviteter som övernattningar och Pizza-kvällar för att ha en god sammanhållning och mycket glädje.

Tävlingsintroduktion- Skåneligan

För de ungdomar som vill erbjuds nybörjartävlingar runt om i Skåne under sommaren. Detta är en social aktivitet som framförallt låter ungdomarna träffa andra nybörjare från andra klubbar och få en fin gemenskap.

Tävlingarna hålls under en förmiddag eller kväll och det finns tid för både paddling, fika och korvgrillning. Alla ungdomar tilldelas en deltagandepoäng i dessa tävlingar och målet är att samla så många poäng som möjligt under sommaren.

Kanoter och klädsel

Malmö Kanotklubb tillhandahåller kanot, paddel och flytväst till ungdomarna. Under sommaren klarar man sig långt på shorts och t-shirt i funktionsmaterial men under höstmånaderna kan det vara bra med vindtäta och vattenfrånstötande material som håller dig varm och torr i kanoten. Under vintermånaderna försöker vi hålla en dag i veckan till utomhusträning och då är löparskor och underställ rekommenderad klädsel.

Vi använder tillfälliga cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Några cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.