Våra släp

Allmän information

  • Samtliga släp ska vara fastlåsta med kätting och hänglås när de är på klubben. Nyckel till hänglåsen finns på stora knippan.
  • Vid längre parkering på annan plats vid tur eller tävling finns det släpvagnslås att ta med som är en plåtkåpa man trär över själva kopplingen och låser fast med hänglås.
  • Vid färd utomlands ska kopia på registreringsbevis finnas med. Det finns kopior på insidan av dörren i turskåpet och i tävlingsskåpet i kansliet.
  • Elkablar och adapter (13-pol ↔ 7-pol) hänger innanför dörren i besättningsförrådet.
  • För att kontrollera om din bil och ditt körkort räcker till för respektive släp har Transportstyrelsen en släpvagnskalkylator (sök internet) där man anger bilens respektive släpens registreringsnummer.

Långfärd

Registreringsnummer TCK 139

Däcktryck 2,4 bar

Totalvikt 1000 kg

Tjänstevikt 270 kg

Max last 730 kg och där ingår ställningen av okänd vikt.

Ställningen rymmer 16 kajaker och om man räknar högt 30 kg per kajak blir det

480kg så det är god marginal även med ställningen.


Tävling även kallad lilla släpet

Registreringsnummer FST 341

Däcktryck 2,4 bar

Totalvikt 750 kg

Tjänstevikt 410 kg

Max last 340 kg och där ingår ställningen av okänd vikt. Släpets konstruktion har en högre maxlast men vi har sänkt den registrerade vikten för att klara av ekipagets totalvikt för B-körkort när man drar med minibuss. Här finns det ingen chans att lasta 16 havskajaker och man bör nog räkna lite även på tävlingskajakerna.


Drakbåt även kallad stora släpet

Registreringsnummer DXK 523

Däcktryck 2,5 bar

Totalvikt 1300 kg

Tjänstevikt 410 kg

Max last 890 kg och där ingår eventuella ställningar man monterar för olika båttyper. Kajakställningen klarar 20 kajaker och det är inga problem viktmässigt även med havskajaker.