Kort sammanfattning av tävlingssäsongen 2013

I år har tävlingssäsongen varit lång, närmare bestämt 23 veckor! Den inleddes med Copenhagen Spring Regatta på Bagsværd sø, Danmark, den 20-21 april och avslutades på samma sjö den 20-22 september med maraton-VM. Där emellan har MKK haft deltagare på 24 (2012: 16) tävlingar på olika nivåer. Från Skåneligan för våra yngsta och nyaste ungdomar till VM för våra elitkanotister. För att summera säsongen i resultat och placeringar så har de tävlande i år tillsammans kört i 122 (2012: 61) A-finaler (topp 9) och tillsammans tagit 38 (2012: 23) medaljer. Av A-finalerna så kördes 35 (2012: 28) på SM och av medaljerna så vanns 12 (2012: 11) på SM. Under säsongen har MKK:s aktiva kvalificerat sig till att få representera Sverige vid landslagstävlingar 8 (2012: 2) gånger. Vi har haft representanter i ungdomslag sprint, juniorlag sprint + maraton och seniorlag maraton.

Utöver de direkta resultaten så har säsongen innehållit några träningsläger, många långa resor, en del nya lärdomar och framför allt många glada minnen och skratt, både med och åt varandra!

Samtidigt med det ihärdiga tävlandet har våra äldre ungdomar bedrivit kanotskola för nya lovande ungdomar och fortsätter under hösten att assistera vid träningen för dem. Uppskattningsvis har vi ca 20 ungdomar som är nya för i år och har valt att fortsätta. Till det ska läggas den ungdomsgrupp som består av aktiva som tränat 1-4 år som i nuläget består av 10 aktiva.

Vi har för tillfället ett flertal ledare som lägger ner ett stort engagemang i träningen av våra ungdomar, oavsett grupp och nivå, och när det behövs så ställer de äldre ungdomarna ofta upp som hjälptränare för de yngre. MKK:s framtid ser mycket ljus ut och nu börjar träningen inför säsongen 2014 med hemma-SM som ett av de stora målen!

/Alex