Introduktionskurs

Nu är samtliga introduktionskurser för 2018 avslutade.
Välkommen åter under våren 2019!

Under vår-försommar varje år håller vi introduktionskurser i paddling för dig som vill bli medlem i Malmö Kanotklubb.

Om kursen

Introduktionskursen är en 4-timmars intensivkurs. Du lär dig grundläggande paddelteknik, lite om utrustningen, hur du hanterar och manövrerar kajaken m.m. Vi kommer också att gå igenom klubbens alla möjligheter och aktiviteter, hur du kan utveckla dig vidare som paddlare och vilka regler som gäller för dig som medlem. Kursen hålls helger och vardagskvällar i april och maj, är öppen för alla och kostar 700 kr (hyra av kanot, paddel och flytväst, samt fika ingår). Genomgången kurs ger 200 kr i rabatt på medlemsavgiften då nytt medlemskap tecknas.

Kursens utformning. (upplägget kan variera något beronde på väder, antalet deltagare, instruktörer m.m.) En kort presentation och genomgång (15 min). Genomgång av olika kajaktyper, paddelteknik, kajakskötsel, rutiner och i- och urstigning av kajak m.m. (30 min). Provpaddling nära klubben. Möjlighet finns att prova flera olika kajaktyper (60 min). Paus där vi bjuder på fika och berättar om vad klubben kan erbjuda m.m. (45 min). Vi kör en ”långtur” tillsammans – till Södertull, till polishuset, varvet runt eller till Sjöfartsmuseet och tillbaka – allt efter deltagarnas ork (90 min). Sammanfattning, avslutning (15 min).

Deltagande sker på egen risk, du ska vara minst 18 år och simkunnig. I familjs (målsmans) sällskap kan även den som är över 16 år vara med. Yngre deltagare hänvisar vi gärna till vår Kanotskola eller direkt till Ungdomssektionen. Vi har även möjlighet att på vissa tider ta emot dig med särskilda behov och funktionsnedsättningar – säg till i anmälan.

Vanliga frågor

Hur många platser finns det på en introduktionskurs?
Vi har 15 ordinarie platser. Vi är alltid tre instruktörer, vilket ger en instruktör per fem kursdeltagare. Med detta antal kan varje instruktör ge rätt kvalitet till alla kursdeltagare.

Hur ska jag vara klädd när jag paddlar?
Du får all information i ditt bekräftelsemail.

Kan jag ge bort ett presentkort på en introkurs?
Vi har inga presentkort, men du kan anmäla din vän till en introduktionskurs. Han/hon får då en bekräftelse på att kursen är bokad ett visst datum. Du får själv ge din vän 700 kr, som kursen kostar.

Kan jag hyra privat klubbens kajaker?
Nej. Dock är du välkommen att hyra kanadensare i kanalen som privatperson utan medlemskap. Se mer på hyra kanadensare.

Måste jag gå en introduktionskurs för att bli medlem?
Under kursen får du förutom en introduktion i paddling dessutom information om regler och rutiner för MKK. Om du redan kan paddla, via en annan klubb, har dokumenterade eller uppvisade kunskaper, och känner någon gammal medlem som kan ta hand om dig så går det också bra. Vi har dock små möjligheter att introducera nya medlemmar en och en.

Hur får jag en tag (som ger tillgång) till klubben?
Se medlemsinformation.

Hur får jag en kajakplats för en privat kajak?
Du måste alltid först bli medlem i klubben. Kajakplatsen kostar inget extra. Se mer på medlemsinformation.

Hur blir jag medlem i Malmö Kanotklubb?
Se medlemsansökan.

Vad kostar ett medlemskap i Malmö Kanotklubb?
Se medlemsansökan.

Hur hittar jag till Malmö Kanotklubb?
Vår adress är Malmöhusvägen 10. Du hittar klubbhuset snett emot Sjöfartsmuseet. Det första du ser är klubbens bronsstaty i form av en paddlare och vårt klubbhus är den stora grå träbyggnaden. Parkeringsplatserna på klubben är begränsade och avsedda för klubbens medlemmar. Dock finns det parkering framför Malmöhus slott.

Om jag önskar fråga Malmö Kanotklubb om något annat angående introkurser?
Du är välkommen att skicka ett e-post här nedan till: introkurs[at]malmokanot.se