Introduktionskurs

Nu är samtliga introduktionskurser under 2018 fullbokade.

Välkommen att skriva upp dig på vår reservlista så hör vi av oss om en kursplats skulle bli  ledig.
Skicka ett mail till: introkurs[at]malmokanot.se med nedanstående uppgifter:
Önskat kurstillfälle:
Ditt namn:
E-post:
Telefon:

Under vår-försommar varje år håller vi introduktionskurser i paddling för dig som vill bli medlem i Malmö Kanotklubb.

Om kursen

Introduktionskursen är en 4-timmars intensivkurs. Du lär dig grundläggande paddelteknik, lite om utrustningen, hur du hanterar och manövrerar kajaken m.m. Vi kommer också att gå igenom klubbens alla möjligheter och aktiviteter, hur du kan utveckla dig vidare som paddlare och vilka regler som gäller för dig som medlem. Kursen hålls helger och vardagskvällar i april och maj, är öppen för alla och kostar 700 kr (hyra av kanot, paddel och flytväst, samt fika ingår). Genomgången kurs ger 200 kr i rabatt på medlemsavgiften då nytt medlemskap tecknas.

Kursens utformning. (upplägget kan variera något beronde på väder, antalet deltagare, instruktörer m.m.) En kort presentation och genomgång (15 min). Genomgång av olika kajaktyper, paddelteknik, kajakskötsel, rutiner och i- och urstigning av kajak m.m. (30 min). Provpaddling nära klubben. Möjlighet finns att prova flera olika kajaktyper (60 min). Paus där vi bjuder på fika och berättar om vad klubben kan erbjuda m.m. (45 min). Vi kör en ”långtur” tillsammans – till Södertull, till polishuset, varvet runt eller till Sjöfartsmuseet och tillbaka – allt efter deltagarnas ork (90 min). Sammanfattning, avslutning (15 min).

Deltagande sker på egen risk, du ska vara minst 18 år och simkunnig. I familjs (målsmans) sällskap kan även den som är över 16 år vara med. Yngre deltagare hänvisar vi gärna till vår Kanotskola eller direkt till Ungdomssektionen. Vi har även möjlighet att på vissa tider ta emot dig med särskilda behov och funktionsnedsättningar – säg till i anmälan.

Introduktionskurser vår och sommar 2018

Torsdag 19 april kl 16:30 – 20:30
Söndag 22 april kl 14 – 18 FULLBOKAT
Torsdag 26 april kl 16:30 – 20:30
Lördag 28 april kl 10 – 14
Lördag 28 april kl 14 – 18
Torsdag 3 maj kl 16:30 – 20:30 FULLBOKAT
Söndag 6 maj kl 10 – 14 Fåtal platser kvar
Söndag 6 maj kl 14 – 18 FULLBOKAT
Torsdag 17 maj kl 16:30 – 20:30 FULLBOKAT
Torsdag 24 maj kl 16:30 – 20:30 FULLBOKAT
Lördag 26 maj kl 10 – 14 FULLBOKAT
Lördag 26 maj kl 14 – 18 FULLBOKAT
Måndag 28 maj kl 16:30 – 20:30 FULLBOKAT
Lördag 2 juni kl 10 – 14 FULLBOKAT
Lördag 2 juni kl 14 – 18 FULLBOKAT

Anmälan

Anmäl dig så här till introduktionskurser:
Skicka ett mail till: introkurs[at]malmokanot.se

Bifoga nedanstående uppgifter. Vi försöker svara inom ett par dagar.

Boka/Avboka:
Kurstillfälle:
Alternativt kurstillfälle:
Deltagare(namn):
E-post:
Telefon:

I bokningsbekräftelsen får du information om vad ska ha med dig och vad du ska tänka på mm. När du har fått bokningsbekräftelse kan du betala in deltagaravgift enligt nedanstående instruktion.

Betalning

  • Betala in deltagaravgiften till Malmö kanotklubbs PG 149560-5 med 700 kronor per deltagare. I meddelanderutan skriver du in förnamn efternamn datum ÅÅMMDD
  • Inbetalningarna skall göras per person. Anmäler du mer än en deltagare får du upprepa inbetalningsproceduren för nästa deltagare.
  • Skriv ut en inbetalningsbekräftelse från din internetbank och ta med denna till kurstillfället alternativt visa upp ett kvitto på din smartphone. Du måste kunna visa att du har betalat in deltagaravgiften för att få lov att deltaga på kursen.
  • Deltagaravgiften måste vara Malmö kanotklubb tillhanda senast 7 dagar innan kurstillfället, i annat fall överlåts platsen till nästa köande.

Observera: Vi har inte möjlighet att ta emot betalningen vis kurstillfället, vare sig kontant eller med kort.

Vid avbokning eller ombokning:
Skicka mail till introkurs[at]malmokanot.se om du vill avboka eller önskar att byta till ett annat kurstillfälle. Eftersom det är många som vill gå introkurs är det viktigt att ni snabbt meddelar oss om ni får förhinder. Vid sen avbokning, det vill säga 0-7 dagar innan kurstillfället, återbetalas inte deltagaravgiften.

Antalet platser är dimensionerat efter hur många kurser instruktörerna hinner med och hur många nya medlemmar klubben kan ta emot. Intresset har de senaste åren varit så stort att det funnits många som inte kunnat få plats på våra kurser. Vi som administrerar och instruerar kurserna gör detta ideellt, och alla intäkter går till klubbens verksamhet och material.

 

 

Vanliga frågor

Hur många platser finns det på en introduktionskurs?
Vi har 15 ordinarie platser. Vi är alltid tre instruktörer, vilket ger en instruktör per fem kursdeltagare. Med detta antal kan varje instruktör ge rätt kvalitet till alla kursdeltagare.

Hur ska jag vara klädd när jag paddlar?
Du får all information i ditt bekräftelsemail.

Kan jag ge bort ett presentkort på en introkurs?
Vi har inga presentkort, men du kan anmäla din vän till en introduktionskurs. Han/hon får då en bekräftelse på att kursen är bokad ett visst datum. Du får själv ge din vän 700 kr, som kursen kostar.

Kan jag hyra privat klubbens kajaker?
Nej. Dock är du välkommen att hyra kanadensare i kanalen som privatperson utan medlemskap. Se mer på hyra kanadensare.

Måste jag gå en introduktionskurs för att bli medlem?
Under kursen får du förutom en introduktion i paddling dessutom information om regler och rutiner för MKK. Om du redan kan paddla, via en annan klubb, har dokumenterade eller uppvisade kunskaper, och känner någon gammal medlem som kan ta hand om dig så går det också bra. Vi har dock små möjligheter att introducera nya medlemmar en och en.

Hur får jag en tag (som ger tillgång) till klubben?
Se medlemsinformation.

Hur får jag en kajakplats för en privat kajak?
Du måste alltid först bli medlem i klubben. Kajakplatsen kostar inget extra. Se mer på medlemsinformation.

Hur blir jag medlem i Malmö Kanotklubb?
Se medlemsansökan.

Vad kostar ett medlemskap i Malmö Kanotklubb?
Se medlemsansökan.

Hur hittar jag till Malmö Kanotklubb?
Vår adress är Malmöhusvägen 10. Du hittar klubbhuset snett emot Sjöfartsmuseet. Det första du ser är klubbens bronsstaty i form av en paddlare och vårt klubbhus är den stora grå träbyggnaden. Parkeringsplatserna på klubben är begränsade och avsedda för klubbens medlemmar. Dock finns det parkering framför Malmöhus slott.

Om jag önskar fråga Malmö Kanotklubb om något annat angående introkurser?
Du är välkommen att skicka ett e-post här nedan till: introkurs[at]malmokanot.se